donderdag 19 februari 2015

Grote Vriendelijke Reus

“Goh, aan het verhuizen?”
“Wat ziet jouw kind eruit.”
“Handige constructie wel hoor.”
“Zal ik je even de trein in helpen?”

Wat hier gaande is? Het begon allemaal lang, lang geleden, in een land hier ver vandaan.
Oké. Daar is niets van waar. Het begon eigenlijk vrij kort geleden in een land hier erg dichtbij. Nederland, om precies te zijn. Ik ging verhuizen in Utrecht. Van een studentenkamer naar mijn eigen studio. Lekker, want dan hoefde ik niks meer te delen. Nadeel: sommige spullen had ik nog nooit aangeschaft, want die deelde ik altijd met mijn voormalig huisgenoten. Mijn eerste missie - een grote queeste - werd de zoektocht naar een combimagnetron.
Zo’n verhuizing is allemaal leuk en aardig, maar vrij prijzig. Je gaat meer huur betalen, je moet enkele nieuwe spulletjes aanschaffen, je moet borg betalen, huur vooruit betalen en ga zo maar door. Belangrijk tijdens Project Combimagnetron was daarom de prijs. In dat deze vooral niet te hoog mocht zijn.

Dus. Marktplaats. Dat moge duidelijk zijn. Na enig speuren vond ik een combimagnetron voor slechts 25 euro in Rijen. Ik had ook geen flauw idee waar het lag, maar Google vertelde mij dat het in de buurt van Breda moest zijn. En laat ik daar nou net studeren. Leek mij een goede combi(magnetron).
Ik op een heuse vrijdagochtend, vrij kort geleden, met een grote shopper in mijn schooltas op naar Breda. Na school pakte ik bus 131 naar Rijen. Dat verliep allemaal vrij soepel en na kort zoeken vond ik het juiste huis waar de combimagnetron zich zou moeten bevinden. Ook dat bleek het geval. Enige máár: combimagnetron bleek te horen tot de categorie GVR – Grote Vriendelijke Reus. Die paste dus never nooit in mijn shopper.
Daar had de vorige eigenaar dus wel een oplossing voor. Hij rukte een buggy van de zolder – waarbij ik plechtig moest beloven dat ik die nog een keer zou retourneren – en hopte de GVR zo de buggy in. GVR en ik zijn heel Rijen doorgelopen, hebben anderhalf uur in de sprinter van Gilze-Rijen naar Utrecht doorgebracht, kregen een paraplu boven ons hoofd aangeboden van een vriendelijke jongeman bij een sneeuwstorm tijdens het wachten op de bus en zijn meerdere keren bus en trein in en uit geholpen.


Waarmee ik maar wil zeggen. Bij de Media Markt zou ik voor een combimagnetron een stuk meer hebben moeten betalen en een veel minder leuk verhaal hebben gehad. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Over mij

Mijn foto
Utrecht, Netherlands
"Je kunt hier net zo veel of zo weinig schrijven als je wilt, met een maximum van 1200 tekens." Er staat nu al een fout in de inleiding en daar erger ik me kapot aan. Ik erger me nogal eens, of ik ben het ergens gewoon niet mee eens. Of dingen ontroeren me. Of ik constateer iets. Of ik maak wat grappigs mee. En daar schrijf ik dan over.