vrijdag 13 januari 2012

Fuck My Life

Dagen zijn niet meer ‘gewoon’ vervelend. Pechmomentjes vallen absoluut niet te relativeren en worden standaard gevolgd door drie letters: FML. Voor de leken: Fuck My Life.

De liefde voor het vriendje van een 15-jarig meisje is ‘tot over de bergen en verder’. Liedjes van kersverse one-day-fly artiesten zijn ‘legendarisch’.  ‘Houden van’ is een begrip wat te pas en te onpas in het virtuele netwerk wordt geslingerd.
Het beste boek wat je ooit hebt gelezen? De grappigste cabaretier? De leukste serie? De meest fantastische film? Vragen waar je – lijkt mij – toch even over na moet denken. Toch valt het me op dat de overtreffende trap zonder enige twijfel en relativeringsvermogen wordt neergepend. Zonder nadenken wordt er verkondigd dat ‘dit het beste weekend ooit was!’ – zonder het besef dat diezelfde mededeling in het weekend daarop toch een stuk minder geloofwaardig overkomt.
Nu is dit gekakel wel niet helemaal geloofwaardig, maar in ieder geval lekker optimistisch.  Nog vervelender zijn daarom de mensen die continu verkondigen hoe belabberd hun saaie leven wel niet is. Alsof ik op die informatie zit te wachten. Pessimisten in een cultuur van sociale media zijn misschien nog wel vervelender dan de cultuurpessimisten vóór het tijdperk van sociale media. Die kon je tenminste nog ontwijken.
Begrijp me niet verkeerd – een kleine ergenis zo nu en dan kan best grappig zijn. Toen een vriendin laatst een update postte waarin ze meedeelde dat ze haar pantoffels nog aan had terwijl ze in de bus zat, moest ik daar vooral hard om lachen. Maar dat iemand diezelfde bus heeft gemist en nu een kwartier moet wachten (met weer dat ontzettend overdadig gebruik van FML) interesseert mij werkelijk waar nog minder dan de kleur ondergoed van Geert Wilders.
Sterker nog, als ik nog veel van die statusupdates lees denk ik dat ik zo depressief word dat ik het leven niet meer aankan. Fuck My Life.

2 opmerkingen:

  1. zit jij nu mijn pantoffel schandaal aan de schandpaal te nagelen! Oh en trouwens, voor de gene die het amusant vinden om om dit soort FML momentjes te lachen. (ik dus) kijk op http://www.fmylife.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zit ik mijn grote Facebook-irritatie te verkondigen, ga jij het even promoten! Oké, die site is wel leuk. En je wordt niet gedwongen om erop te kijken, dat scheelt :-)
    PS: Ik vond je pantoffelschandaal erg grappig

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Utrecht, Netherlands
"Je kunt hier net zo veel of zo weinig schrijven als je wilt, met een maximum van 1200 tekens." Er staat nu al een fout in de inleiding en daar erger ik me kapot aan. Ik erger me nogal eens, of ik ben het ergens gewoon niet mee eens. Of dingen ontroeren me. Of ik constateer iets. Of ik maak wat grappigs mee. En daar schrijf ik dan over.