dinsdag 12 april 2011

Hoezo domme televisie?

Waar de toren van Pisa staat? Bij het programma Lekker Slim meenden de dames dat die wel in Rome zou staan. Hilariteit alom. Ach, ze wisten in ieder geval dat de toren in Italiƫ te vinden is. Toch een hele prestatie.
Dames in de dop, Oh Oh Cherso (en natuurlijk ook de wintersportvariant), Echte Meisjes in de Jungle; de lijst is eindeloos. Domme televisie scoort. Logisch.
 Als je ’s middags van je werk thuiskomt heb je even geen zin in eindeloze debatten, gepraat over een schilderij dat je stiekem aartslelijk vindt of ander intelligent gedoe. Je ploft met wat drinken op de bank en je wilt even uitrusten. Daar heb je geen Pauw en Witteman bij nodig, of een Matthijs van Nieuwkerk. Dat wil je het liefst doen met Barbie en Jokertje.
Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. Op het moment dat een kandidate bij Dames in de Dop beweert dat ‘een staande ovatie toch klaarkomen is’, voel jij je even heel goed. Je hebt het dan misschien die middag moeten afleggen tegen een slimmere collega; jij bent toch echt wel intelligenter dan die dombo daar op televisie.
Dus je zit daar op de bank met een biertje de voltallige cast van Oh Oh Cherso belachelijk te maken. Totdat je beseft dat Joker en Barbie zo dom nog niet zijn. Af en toe eens dronken op televisie bezorgt hen toevallig wel een gratis vakantie. En de Echte Meisjes hebben ongetwijfeld niet hoeven betalen voor hun tripje door de jungle. Terwijl jij je het hele jaar suf werkt voor twee weken Gardameer, hoeft de cast van Oh Oh Cherso zich alleen maar een beetje dom voor te doen. En die vakantie krijgen ze, omdat de mensen het programma toch wel kijken.
 Waar is de afstandsbediening?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Over mij

Mijn foto
Utrecht, Netherlands
"Je kunt hier net zo veel of zo weinig schrijven als je wilt, met een maximum van 1200 tekens." Er staat nu al een fout in de inleiding en daar erger ik me kapot aan. Ik erger me nogal eens, of ik ben het ergens gewoon niet mee eens. Of dingen ontroeren me. Of ik constateer iets. Of ik maak wat grappigs mee. En daar schrijf ik dan over.